08.11.2021. SASTANAK SEJDIĆ – OGREŠEVIĆ

Dana 08.11.2021. godine u kabinetu političke stranke Narodnog evropskog saveza BiH (NES BIH) na zahtjev predsjednika Udruženja „Kali Sara-RIC“ Derve Sejdić, održan je sastanak sa predsjednikom Nerminom Ogreševićem i zastupnikom u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine u BiH Jasminom Emrićem. Sastanak je protekao u vrlo pozitivnoj atmosferi. Tom prilikom su sagovornici iskazali svoje zadovoljstvo ovim susretom.

Tema sastanka bila je izmjena Ustava i Izbornog zakona BiH te provedba presude Suda za ljudska prava u predmetu Sejdić i Finci.

Tokom razgovor Sejdić je u pismenoj formi uručio svoj Prijedlog ograničenih izmjena Ustava i Izbornog zakona, u kratkim crtama isti przentirao te zatražio mišljenje. Gospoda Ogrešević i Emrić su se zahvalili na dosadašnjem radu i doprinosu u procesu reformi Ustava i Izbornog zakona Bosne i Hercegovine. Također su konstatovali da prijedlog koji im prezentirao gospodin Sejdić u dobroj mjeri podudara sa razmišljanjima o izmjenama Ustava i Izbornog zakona unutar njihove političke stranke ali da će konačan sud o konceptu dostaviti nakon detaljnije analize.

This entry was posted in Nekategorisano. Bookmark the permalink.

Comments are closed.