24.05.2022. ODRŽANI SASTANCI SA PREDSTAVNICIMA INSTITUCIJA VLASTI U BOSANSKO-PODRINJSKOM KANTONU NA TEMU SUZBIJANJA TRGOVINE LJUDIMA

U utorak 24.05.2022. u organizaciji Udruženja „Kali Sara – Romski informativni centar“, održani su sastanci sa predstavnicima ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice, ministarstva za pravosuđe, upravu i radne odnose, ministarstva za obrazovanje mladih, nauku, kulturu i sport, ministarstva unutrašnjih poslova BPK, predstavnicima grada Goražde, JU CSR Goražde, JU STŠ „Hasib Hadžović“, OŠ „Husein ef. Đozo“, na temu suzbijanja trgovine ljudima s ciljem upoznavanja s trenutnom situacijom, uspostavljanja saradnje s institucijama i realizacije zajedničkih aktivnosti u narednom period, s posebnim naglaskom na problem prisilnog rada, prosjačenja i drugih vidova trgovine ljudima u romskoj zajednici.

Ova aktivnost je realizovana u sklopu projekta pod nazivom „Jačanje lokalnih kapaciteta u borbi protiv trgovine ljudima u BiH“ koji implementira World Vision BiH u partnerstvu sa udruženjima “Kali Sara – Romski informativni centar” i  “Zemlja djece“. Projekat finansijski podržava Državni sekretarijat SAD.

This entry was posted in Nekategorisano. Bookmark the permalink.

Comments are closed.