05.05.2021. TRI ROMSKE OBITELJI U STOCU DOBILE NA KORIŠTENJE STAMBENE OBJEKTE

Danas su u salonu općine Stolac potpisani Ugovori o korištenju stambenih objekata u projektu “Stambeno zbrinjavanje Roma u općini Stolac”. Načelnik općine Stjepan Bošković potpisao je  Ugovore o korištenju tri stambena objekta korisne stambene površine 80,80 m², 66,45 m², i  57,00 m² sa tri romske obitelji nastanjene u općini Stolac. Nove kuće za stanovanje tako su dobili obitelj Martina i Zorice Sulejmanović, te obitelji Mirasada i Safeta Ibrahimovića.

Općina Stolac je u svrhu rješavanja problema stambenog zbrinjavanja Roma na području općine Stolac pokrenula aktivnosti na iznalaženju financijski sredstava i lokacije za izgradnju stambenih jedinica za romske obitelji koje žive na području općine Stolac još 2016 godine.

U sklopu prve faze projekta u izgradnji su tri stambene zgrade/kuće, jedna dvosobna, druga trosobna i treća četverosobna. Kuće su na vodovod povezane bunarima, a na kanalizacijski sustav septičkim jamama. Objekti su priključeni na električnu mrežu. Lokacija stambenih jedinica je na dijelu k.č. 985/1, K.O. Ošanjići. 

Načelnik Bošković izrazio je zadovoljstvo završenim projektom ostvarenim u suradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice  i Udruženjem “Kali Sara-romski informativni centar”. Istaknuo je kako je općina Stolac osigurala zemljište, izdala sve potrebne dozvole i infrastrukturne priključke.

Gospodin Dervo Sejdić predsjednik Udruženja “Kali Sara-romski informativni centar” izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku nazočiti ovom činu potpisivanja ugovora u općini Stolac; “Zahvaljujem se prije svega načelniku gospodinu Boškoviću i njegovoj administraciji, koji su ovaj projekta doveli do kraja. Posebna mi je čast pozdraviti Rome općine Stolac i poželjeti  im sreću i zdravlje u njihovim novim kućama baš uoči romskog praznika Đurđevdana”.

Naravno uskoro ide i druga faza ovog projekta gdje će se graditi također tri stambene jedinice za Rome.

Članak preuzet sa web stranice Općine Stolac.

This entry was posted in Nekategorisano. Bookmark the permalink.

Comments are closed.