30.12.2022.  PET SASTANAKA SA PREDSTAVNICIMA ROMSKIH NEVLADINIH ORGANIZACIJA I ČLANOVIMA ROMSKE ZAJEDNICE U MOSTARU, JAJCU, BIHAĆU, ŽIVINICAMA I PRIJEDORU

Udruženje “Kali Sara – Romski informativni centar” u partnerstvu sa Udruženjem “Klub Mladih Roma” iz Tuzle i UG “Romska djevojka-Romani Ćej” Prnjavor iz Prnjavora u sklopu projekta “Suzbijanje trgovine ljudima u BiH kroz uključivanje romskih NVO u rad referalnih mehanizama” organizovalo je pet sastanaka sa predstavnicima romskih nevladinih organizacija i članovima romske zajednice u Mostaru, Jajcu, Bihaću, Živinicama i Prijedoru u mjesecu decembru, s ciljem započinjanja procesa identifikacije potencijalnih kandidata za poziciju Roma Medijatora.

Potencijalni kandidati će u mjesecu januaru/februaru 2023.godine proći set od tri treninga i najbolji kandidati će biti angažirani za posao Medijatora za rad u zajednici na identifikaciji potencijalnih žrtava trgovine ljudima.

Ove osobe će biti i potencijalni kandidati za uključivanje u rad RMT – monitoring timova za suzbijanje trgovine ljudima, timova za praćenje realizacije Protokola za suzbijanje trgovine ljudima i Mobilne identifikacijske timove.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *